Aura- Chakrahealing

Ons lichaam wordt omhuld en doortrokken door een krachtveld dat zich ver buiten ons uitbreidt. Dit is ons energiesysteem dat bestaat uit onze aura en chakra’s. Via dit veld wisselen we voortdurend informatie uit met de omgeving. Deze informatie wordt vervolgens opgeslagen in onze chakra’s, om daar later, wanneer het nodig is, uit te kunnen putten. Het zijn als het ware energiecentrales, in de vorm van wielen van licht, die ervoor zorgen dat de benodigde energie daar komt waar het hoort.

Alle chakra’s spelen een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest, maar ook in de manier waarop wij omgaan met de situaties in ons leven. Als de chakra’s beter in balans zijn zullen bijvoorbeeld relaties beter verlopen of zal een werksituatie verbeteren. Elke chakra heeft een invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties maar zijn onderling ook met elkaar en met de aura verbonden. Onbalans in een chakra beïnvloedt altijd de andere chakra’s.

Het ideaalbeeld is natuurlijk dat alle chakra’s de juiste hoeveelheid energie kunnen opnemen en transporteren. Dat zou betekenen dat wij volledig in balans zijn op alle vlakken van ons leven. Helaas is de werkelijkheid niet altijd zo rooskleurig. Bij onze geboorte is ons energiesysteem prima in orde maar in de loop van ons leven kunnen er blokkades ontstaan waardoor de energiebeweging in een chakra minder sterk wordt. Om dit te compenseren worden andere chakra’s dan juist overactief. Ook in de aura kunnen zich blokkades voordoen die tot fysieke en mentale klachten kunnen leiden. Een blokkade is energie die niet in beweging is. Het is als het ware een deel van het bewustzijn dat vastgezet is, het kan dan niet gebruikt worden voor groei.

Een goede doorstroming helpt je beter in verbinding te zijn met je omgeving maar ook met jezelf. Het ondersteunt daarom ook je persoonlijke groei. Een healing kun je beschouwen als een grote schoonmaakbeurt van je hele energiesysteem. Tijdens de healing wordt je aura schoongemaakt en gevitaliseerd. Daarnaast worden de chakra’s gestabiliseerd en worden blokkades verwijderd.

Ik ga hierbij volledig intuïtief te werk. Jouw eigen energiesysteem bepaalt hoe ver de chakra’s zich op dat moment open stellen. Jouw eigen helende kracht wordt aangesproken en dat kan betekenen dat de healing nog verder doorwerkt nadat je mijn praktijk verlaten hebt.