Wie ben ik?

Mijn naam is Marja de Vries-Lamens (1957). Moeder van twee volwassen kinderen en oma van vier prachtige kleinkinderen. Ik ben jarenlang werkzaam geweest als secretaresse, salarisadministrateur en HR-administrateur.

Rond 2000 werd ik ziek en het bleek dat ik leed aan het chronisch vermoeidheidsyndroom (CVS). Ik kon niet meer deelnemen aan het gewone dagelijkse leven, laat staan dat ik mijn werkzaamheden kon verrichten.

Toen is ook mijn zoektocht begonnen naar manieren om anders om te kunnen gaan met mijn ziekte. Op dat moment dacht ik eigenlijk dat ik nooit meer van mijn klachten af zou komen maar ik wilde wel meer voldoening halen uit het leven dat ik nog had.

Ik ben allereerst begonnen met een Reiki cursus, hoewel ik toen nog geen idee had wat ik daarvan kon verwachten. De resultaten waren echter zo goed dat ik daarna nog vele cursussen, opleidingen en workshops gevolgd heb. Rode draad was en is daarbij het werken met energie en de mogelijkheden daarvan met betrekking tot mijn eigen leven en ieder ander die daar voor open staat.

Deze ontwikkeling zorgde er onder andere voor dat ik op een andere manier naar mezelf ging kijken. Ik leerde dat ik niet willoos door de golven van het leven heen en weer geschud hoef te worden. Dat ik zelf de regie in handen heb hoe ik met verdriet, tegenslag en ziekte om ga en hoe ik in het leven sta. De CVS is al jaren over en ik sta weer vol in het leven.

Nu gebruik ik graag de kennis die ik in de loop der jaren heb verworven om een ieder die dat wil een stukje verder te helpen. Daarbij neem ik niet de problemen van je over maar gaan we samen kijken naar wat helpend kan zijn voor jou. Ik ben van mening dat alle antwoorden al in onszelf aanwezig zijn. Ik kan je begeleiden om die antwoorden in jezelf te vinden zodat je weer verder kan op je pad. Op je eigen manier en in je eigen tempo.